Országok, Városok bélyeg - Countries, cities stamp

Országok, Városok bélyeg - Countries, cities stamp

Bélyeg Webáruház
Stamps order >>


style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4868415055"
data-ad-format="auto">

1. Magyar - Országok, Városok bélyeg - Bélyeg vásárlás >>
2. English - Countries, cities stamp - Order stamp >>

1. Magyar - Országok, Városok bélyeg

Országok, városok elnevezéssel bocsátja forgalomba a Magyar Posta legújabb bélyegkisívét. Az egyedi ábrázolásmóddal készített bélyegen az Európai Unió tagországainak látványosságai, jellegzetességei jelennek meg. A kavalkád hangulatú grafikai kompozícióban a valóság keveredik a fikcióval, Vidák Zsolt tervezőművészre jellemző kivitelezésben, montázsszerű megjelenítéssel. Az újdonságot 95.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta. November 8-tól kapható.

Izgalmas felfedezőtúra, karosszékes körutazás vár mindazokra, akik az Országok, városok bélyegkisívet tüzetesen, bélyegnagyítóval vizsgálják át. A teljesség és a sorrendiség megtartásának igénye nélkül a következő országok, városok és látványosságok fedezhetők fel a kompozícióban: Nagy Britanniából a kikötők világa, a London Eye és a Big Ben; Párizsból a Diadalív és az Eiffel-torony; Luxemburgból az Arany hölgy; Brüsszelből az Atomium; Lisszabonból a vízvezeték (Aqueduto das Águas Livres) és a világhírű villamos; a barcelonai Szent Család-templom és a madridi Metropolis; Dániából a Kis hableány szobra; Hollandiából a szélmalmok és a tulipánok; Németországból a Brandenburgi kapu és a Berlini tévétorony; a prágai Régi városháza; a Pozsonyi vár; a ljubljanai obeliszk a három folyóhoz; a bécsi Szent István-székesegyház; a zágrábi Kőkapu; Budapestről a Szabadság-szobor, a Keleti pályaudvar, a Széchenyi lánchíd, a Duna és a Duna-part; Svédországból a Vasa hajó; Olaszországból a pisai ferde torony és a római Colosseum; a máltai világítótornyok; a rigai Városház tér; a helsinki Finn Nemzeti Múzeum; Romániából a bukaresti AFI Palace Cotroceni bevásárló- és szórakoztató központ modern épülete és a Bucur-templom; a varsói Kultúra és

Tudomány Palotája; a tallinni Hosszú Hermann Torony; a vilniusi Gediminas-torony; a szófiai Alekszandr Nyevszkij-székesegyház; az athéni Akropolisz és a ciprusi szállodasor és tengerpart.

Mindezeken túl az egyes országokra jellemző építészeti és design elemek, sztereotípiák, és fantáziavilág teszi színesebbé, izgalmasabbá a grafikai alkotást.

Forrás: Posta

Bélyeg Webáruház
Stamps order >>


style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4868415055"
data-ad-format="auto">

Legyél te is az Bélyeggyűjtők csoport tagja >>

2. English - Countries, cities stamp

Magyar Posta is releasing its newest miniature sheet entitled Countries and Cities. The stamps which are produced using an individual way of presentation show places of interest and features of the European Union’s member states. In the graphic composition that is themed as a patchwork, the design that is characteristic of designer Zsolt Vidák and which offers a montage-like display the reality is mixed with fiction. 95,000 copies of the novelty have been manufactured by ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

An exciting discovery tour, an arm-chair cruise is awaiting all those who plunge themselves - with a magnifying glass - into an in-depth scrutiny of the “Countries and Cities” miniature sheet of postage stamps. Without providing an exhaustive list and retention of sequencing, the following countries, cities and places of interest can be discovered in the composition: From Great Britain - the world of ports, the London Eye and Big Ben; from Paris - Arc de Triomphe and the Eiffel Tower; from Luxembourg - the Golden lady; from Brussels - the Atomium; from Lisbon - the aqueduct (Aqueduto das Águas Livres) and the world-famous tram; the Church of the Holy Family in Barcelona and the Metropolis in Madrid; from Denmark - the statue of the Little Mermaid; from the Netherlands - the windmills and tulips; from Germany - the Brandenburg Gate and the Berlin TV tower; the Old Town Hall in Prague; the Bratislava Castle; in Ljubljana the Fountain of the Three Carniolan Rivers; St. Stephen's Cathedral in Vienna; the Stone Gate in Zagreb; from Budapest - the Statue of Liberty, the Keleti Railway Station, the Chain Bridge, the Danube and the Danube bank; from Sweden - the Vasa Ship; from Italy - the Leaning Tower of Pisa and the Colosseum in Rome; the Maltese lighthouses; the Town Hall Square in Riga; the National Museum of Finland in Helsinki; from Romania - the modern building of the AFI Palace Cotroceni shopping and entertainment centre in Bucharest and the Bucur Church; the Palace of Culture and Science in Warsaw; Tall Hermann Tower in Tallinn; Gediminas’ Tower in

Vilnius; Alexander Nevsky Cathedral in Sofia; the Acropolis in Athens and the line of hotels and beaches in Cyprus.
In addition, country-specific architectural and design elements, stereotypes and fantasy make the graphic artwork even more colourful and exciting.

Source: Hungary Post

Bélyeg Webáruház
Stamps order >>