MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYE

MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYE

MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYE - BLOKK - Kristállyal díszített változat

A köztársasági elnök 2011. április 25-én írja alá hazánk új Alaptörvényét, mely az önrendelkezését elvesztett Magyarország 1949. évi alkotmányát váltja fel.

Az új Alaptörvény hazánk jogrendjének alapja, az immár valóban szabad és demokratikus Magyarország jelképe, amellyel lezárhatunk egy átmeneti korszakot. Szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között, iránymutatója egy múlhatatlanul szükséges lelki és szellemi megújulásnak.

Az új Alaptörvény tiszteletben tartja történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti az ezeréves Magyarország alkotmányos állami folytonosságát, a nemzet egységét.

A Magyar Posta sorszámozott filatéliai különlegességén a papír síkjából kiemelkedő, 23 karátos aranyfóliával nyomtatott Magyar Szent Korona látható.

A keretrajzot Köllő Miklós alkotása, az Országház kupolacsarnokának Szent István király szobra és a boltívek díszítik. A blokkot UV fénybe helyezve, azon a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható. A piros sorszámozású speciális blokkon a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak.

A Magyarország Új Alaptörvénye Blokk 2011. április 28-án korlátozott darabszámban jelentek meg.

Kibocsátási példányszám: 20.000 db kristállyal díszített változat

A Magyarország Új Alaptörvénye blokk kristállyal díszített változat, megjelenése két - három hetet csúszik, mert a kristályokat egyenként kézzel rakják be a koronába.

Magyarország Új Alaptörvénye blokk kristállyal díszített változatból több ezer darabot ajándékozási célokra a minisztereknek és a külföldi delegációknak adnak ajándékozási célokra.

Forrás: Posta

loading...